Fokus på jentene!

Denne helgen har vi i URO deltatt på Plan Norges årlige jentekonferanse, som ble arrangert i Oslo Konserthus. Årets viktige tema var barneekteskap, og mange interessante gjester fra hele verden var invitert. I tillegg kom statsminister Erna Solberg for å åpne konferansen.  Gleden var stor i lokalet da vi midt under konferansen fikk vi vite at Malala hadde vunnet fredsprisen! Dette er en pris som er svært fortjent. Og som inspirerte oss på konferansen til å fortsette det viktige abeidet for jenter i hele verden. Senere etter konferansen fikk vi også møte barnebruden Thea, som skulle gifte seg dagen etter.

I dag var fokus for URO å være med på å stoppe Thea og Geir sitt bryllup. Vi håpet på stort oppmøte i Jakobs kirke i Oslo, og det kom riktig mange for å delta. Vi ble veldig glade av å se at så mange viste at de brydde seg. Før bryllupet  holdt vi en demonstrasjon foran kirken, og etterhvert ble vi veldig mange. Vi fikk spredt videre budskapet om "nei til barneekteskap" til mange forbipasserende.  Vi håper at vi også på denne måten fikk spredt budskapet om hva barneekteskap er og konsekvensene av det er, for mange har for lite kunnskap om det som skjer hver dag i mange land, for altfor mange jenter.

Thea på vei opp kirkegulvet

Thea og Geir

URO i aksjon i dag, sammen med SV´s leder, Audun Lysbakken.

I morgen skal vi forberede vår egen konferanse, som finner sted på Ringen kino i Oslo, mandag fra klokken 12.00! Det kommer til å bli kjempegøy og veldig interessant. Vi skal snakke mye om barneekteskap og vi får besøk av flere gjester som kan lære oss mer. Vi har noen få billetter igjen. Har du lyst til å være med på konferansen? Send mail til linn.dagfinrud@plan-norge.no. Håper vi sees!

Husk at dere også kan følge oss på Instagram, Facebook og Twitter hvor vi oppdaterer i løpet av de kommende dagene!

#stoppbryllupet

comments powered by Disqus